اآشنائی اجمالی با انجیل
امّا انجیل در قرن چهارم میلادی پس از آنکه «کنستانتیس» اوّل، امپراطور روم بآئین مسیحیت گروید کلیسای مسیحی با تشکیل انجمنی به بحث دربارة انتخاب کتب معتبر و مقدس مسیحیت پرداخت، واز میان بیش از یکصد و شصت انجیل و رسائل و تواریخ، که در کلیساها و مجامع مذهبی قرائت میشدند تنها 27 کتاب و رساله را برگزیده که همگی تحت نام (عهد جدید) در مقابل کتب مقدسة آئین یهود که آن را عهد عتیق نامیدند، قرار گرفتند.[3]
انجیلی که به حضرت عیسی ـ علیه السّلام ـ نازل شده یکی بیش نیست تمام این اناجیل بعد از رفتن حضرت عیسی ـ علیه السّلام ـ به آسمان جمعآوری شده الآن معروف بین مسیحیان چهار انجیل میباشد:
1. انجیل متی؛ 2. انجیل مرقس؛ 3. انجیل لوقا؛ 4. انجیل یوحنّا که در آخرین روزهای زندگی حضرت عیسی ـ علیه السّلام ـ و گفتههای حضرت و آداب و اعمال حضرتش را بیان نموده که به ترتیب بین مسیحیان معروف هستند که در این انجیلها حالات حضرت عیسی ـ علیه السّلام ـ بعد از رفتن به آسمان و استقرارش پیش خدا و رحمتهایش بیان شده.[4] قدیمیترین انجیل متی است بعد مرقس بعد لوقا بعد یوحنّا در انجیل برنابا مقداری از مطالبی که آمده ذکر میگردد:
1. موعظه مسیح؛ 2. عذاب دوزخ؛ 3. بشارت بر نور محمدی ـ صلّی الله علیه و آله ـ؛ 4. امر به نماز و روزه و توبه؛ 5. در بیان صداقت در عبادت؛ 6. در احتزاز از عصیان؛ 7. در نگاه داشتن زبان؛ 8. داستان ایلیا و مرد نابینا؛ 9. وجوب کتمان نکردن حقانیت؛ 10. معجزه حضرت مسیح[5] و....
در خاتمه خدمت پرسشگر عرض شود که اگر جواب کامل خود را دریفات نکردهاید میتوانید با ما مکاتبة مجدد بفرمایید.
برای مطالعه بیشتر به کتابهای زیر مراجعه نمایید:
1. انجیل برنابا با ترجمه سردار کابلی.
2. یحیی نوری، اسلام و عقاید و آراء بشری.
3. حقیقت مسیحیت انتشارات در راه حق.
4. جان ناس ترجمة علی اصغر حکمت، تاریخ جامع ادیان از آغاز تا امروز.
5. توفیقی، حسین، آشنایی با ادیان بزرگ، 61، 171، سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت) و مؤسسة فرهنگی طه و مرکز جهانی علوم انسانی.
[3] . یحیی نوری، اسلام و عقائد و آراء بشری یا جاهلیت و اسلام، تهران، مجمع معارف اسلامی، چاپ نهم، ص 445.
[4] . دکتر محمود شهابی خراسانی، اسلام والشیعة الامامیة فی اساسها التاریخی، «انتشارات دانشگاه تهران»، صفحة 54، ج 1.
[5] . انجیل برنابا، با ترجمه، سردار کابلی، چاپ از خدمات چاپی بهار 62.
برگرفته از سایت اندیشه قم